În societatea de astăzi, în care avalanșa informațională oferă o multitudine de soluții mai mult sau mai puțin performanțe în tratarea unor boli, Asociația Câștigă Viață își propune să încurajeze transmiterea unor informații și a unor sfaturi care să ajute cu adevarat la prevenirea anumitor boli, prin promovarea unui stil de viață sănătos. Ne ghidăm după valori precum: prevenție, transparență, ajutor reciproc.
Considerăm că inovația în sănătate este fundamentală și că specialiștii au nevoie de un real sprijin în a construi soluții pentru problemele cu care se confruntă societatea de astazi la nivel medical. În acest sens, ne dorim să contribuim la reușita lor, prin răspândirea acestor dezvoltări medicale, prin familiarizarea oamenilor cu noile descoperiri, cu noile principii care, aplicate corect în viața de zi cu zi, pot avea un impact esențial în existența noastră.
Asociația Câștigă Viață își propune urmatoarele proiecte:
Proiect 1: “Pentru Asistenți în Slujba Pacientului”– este un proiect care se va întinde pe durata unui an de zile și va consta în organizarea mai multor cursuri cu tematici diferite și anume:
“Tehnica comunicării cu pacientul oncologic”– cursuri de perfecționare a abilităților de comunicare ale asistentului medical cu pacientul oncologic. Aceste cursuri sunt trimestriale și se desfășoară în cadrul spitalelor cu secții de oncologie, din cadrul Institutelor Regionale de Oncologie din țară sau din centrele private cu profil oncologic din țară. Cursul este deja acreditat cu credite EMC de catre Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moaselor și Asistentilor Medicali din România (OAMGMAMR).
“Tehnici de management al sidromului “burn-out” – cursuri de tehnici de comunicare terapeutică pentru asistenții secțiilor de oncologie, în care învață cum să își stăpânească emoțiile, cum să le comunice și cum să evite sindromul de “burn-out”. Aceste cursuri sunt trimestriale și se vor desfășura pentru toți asistenții interesați, din cadrul spitalelor de stat și private. Cursul va fi acreditat cu credite EMC de catre Ordinul Asistenților Medicali Generaliști și Moașelor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR).
“Nutritia pacientului oncologic” –cursuri de nutritie oncologica in care asistentii din sectiile de oncologie vor primi informatii de actualitate cu privire la dieta pacientului oncologic, modalitati si tehnici de nutritie oncologica. Cursurile vor fi sustinute de medici nutritionisti profesionisti din tara dar mai ales din strainatate. Cursul va fi acreditat cu credite EMC de catre Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti si Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR).
Proiect 2: “Pentru Medici în Slujba Pacientului”– este un proiect care se va intinde pe durata unui an de zile și va consta în organizarea mai multor cursuri cu tematici diferite și anume:
“Tehnici de comunicare cu pacienții” curs de perfecționare a abilităților de comunicare ale medicului cu pacientul. Cursurile vor fi lunare sau trimestriale și vor fi împărțite pe specialități. Cursul va fi acreditat de Colegiul Medicilor din România.
“Tehnici în psiho-oncologie” curs de perfecționare a medicilor sau psihologilor din spitalele cu secții de oncologie, din centrele regionale de oncologie sau clinici private cu profil oncologic din țară. Cursul va fi acreditat de Colegiul Medicilor din România.
“Cursuri de nutriție oncologică” – curs susținut de renumiți medici nutriționiști specialiști din strainatate pentru medici interesați din țară. Cursul va fi trimestrial și se va desfășura în diverse centre medicale din țara la cererea medicilor. Cursul va fi acreditat de Colegiul Medicilor din România.
Proiect 3: Organizarea unor manifestări științifice de tipul Conferințe și Congrese trimestriale și sau anuale pe tematici medicale diverse.
Proiect 4: Realizarea și editarea unui portal online cu specific oncologic: www.oncopedia.ro în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC).
Proiect 5: Realizarea și editarea unor ghiduri medicale în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) pentru pacienții bolnavi de cancer.
Proiect 6: Dezvoltarea de programe proprii și în parteneriat, în domeniul prevenției, cu Federația Asociațiilor de Bolnavi Cronici din Romania si cu diverse companii farmaceutice.
Proiect 7: Dezvoltarea unor noi platforme online de comunicare între pacienți și medici sau farmacii.
Sunteți bineveniți să luați parte la activitățile din cadrul acestor proiecte implicându-vă ca și membri, parteneri, colaboratori sau voluntari în cadrul Asociației Câștigă Viață.